Pocket Knife Army (NL)

Pocket Knife Army is een Utrechts duo bestaande uit Erwin Tuijl (synths, programming) en Desirée Coumans (vocals, looper, akoestische gitaar, synth).

De act onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. Het donkere elektronische landschap wordt gespiegeld door heldere vocalen en akoestische gitaarpartijen. Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante.

De ‘Electro Pop Noir’ van het duo valt op, en na het uitkomen van de eerste EP wordt Pocket Knife Army binnen een jaar geselecteerd voor de popronde, wordt de eerste videoclip opgepikt door Cortonville, en wordt het eerste album opgenomen.

In het najaar van 2015 verschijnt het debuutalbum van Pocket Knife Army, getiteld ‘This Time I’ll Come Out Unharmed”, dat met lovende recensies wordt ontvangen. Op het album worden ingetogen nummers afgewisseld met muren aan geluid, die ze, ondanks dat het een duo is, live meer dan waar maken.

VIDEO’S:

 

CONTACT:

Booking agent: Patrick Clerkx | patrick@derevolutie.nl | +31 (0)6 26932344
Territory: World

Management: info@pocketknifearmy.com

Label: eigen beheer

www.pocketknifearmy.com

www.facebook.com/pocketknifearmy

SHOWS:

No shows booked at the moment.