Buttonpop

2016 – heden | Buttonpop – Lisse

Buttonpop is het leukste en meest gezellige tribute festival van Nederland dat plaatsvindt tegen de schilderachtige backdrop van Landgoed Keukenhof in Lisse. Alleen de allerbeste tribute bands van Europa geven er acte de présence.

Tribute bands hebben bij sommigen wellicht nog een bepaald stigma. De werkelijkheid is dat deze acts al tijden niet meer gelden als ‘de mindere goden’ van de muziekscene. Integendeel. Bands als Stahlzeit, Bootleg Beatles en The Australian Pink Floyd show worden veelvuldig geprogrammeerd door aansprekende poppodia en hun shows zeer druk bezocht. Nu festivals als Sziget, Paaspop en Zwarte Cross tribute bands voorgoed in hun armen hebben gesloten en ook de serieuzere pers zoals VPRO’s 3voor12 en de Volkskrant zo nu en dan tributes bespreken, lijkt het tij voorgoed gekeerd. Pure, ‘authentieke’ tribute festivals mogen zich verheugen op een toenemende belangstelling. Buttonpop loopt in deze ontwikkeling voorop.

De Revolutie verzorgt voor Buttonpop perspromotie en online zichtbaarheid, knoopt samenwerkingsverbanden met mediapartijen aan, schrijft teksten en adviseert de organisatie op gebied van webpresence.